Alte știri

În China se va deschide cel mai mare aeroport din lume! Pozele îți tae respirația

Pinterest LinkedIn Tumblr

China va avea cel mai mare aeroport din lume, construcţia grandioasă urmând a fi inaugurată la Beijing în anul 2019. Reprezentanţii proiectului promit o capacitate anuală de 100 de milioane de pasageri şi un terminal de 700.000 de metri pătraţi.

Noul aeroport va contribui la reducerea timpului de călătorie, având zone separate pentru zborurile internaţionale şi interne şi un terminal de 700.000 de metri pătraţi, potrivit independent.md. În momentul de faţă, China dispune de al doilea cel mai mare şi aglomerat aeroport din lume – Aeroportul Internaţional Beijing.

Aeroportul, care este situat în cartierul sudic Daxing, va deveni noua bază pentru companiile aeriene China Southern Airlines şi China Eastern Airlines. Clădirea a fost proiectată de celebra arhitectă Zaha Hadid, care a murit anul trecut, are un design inovator, cu grădini interioare, şi a necesitat o investiţie de 12 miliarde de dolari.

În paralel, se lucrează la o staţie de cale ferată de mare viteză pe care pasagerii să o poată utiliza pentru a ajunge mai uşor la aeroport, a anunţat recent Consiliul de Stat al Chinei.

loading...

Write A Comment