Alte știri

În Chișinău fost creat Centrul cultural german „Goethe”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Chișinău a fost semnat joi, 5 martie, Acordul cu Institutul Goethe din Germania, prin care Centrului Cultural German ”Akzente” i se va acorda statutul de Goethe – Zentrum (Centrul Goethe), informează Moldpres.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, directorul Centrului Cultural ”Akzente”, Corina Gârlă, a menționat că acesta există de mai bine de 13 ani în R. Moldova și are ca scop promovarea limbii și culturii germane. ”Pe lângă faptul că oferim cursuri de studiere a limbii germane, mai oferim și un program cultural variat, precum ar fi: proiecții de film, spectacole prezentări de carte, discuții etc.”, a precizat Corina Gârlă.

La rândul său, dr. Joachim Umlauf, director al Institutului Goethe de la București, a afirmat că formarea acestui centru este rezultatul unei colaborări strânse pe parcursul mai multor ani. ”Institutul Goethe constituie portavoce a politicii culturale în străinătate. Colaborarea noastră conține implementarea mai multor proiecte culturale, care au menirea de a aprofunda relațiile de prietenie dintre cele două țări. Împreună contribuim la consolidarea societății civile și la promovarea ideilor europene”, a accentuat Joachim Umlauf.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger, a subliniat că pe lângă cursurile de limbă germană, Centrul Cultural ”Akzente” desfășoară un program cultural variat cu participarea mai multor artiști din străinătate. ”Corina Gârlă contribuie la transmiterea unei imagini din mai multe unghiuri în ceea ce privește Germania. Întotdeauna am conlucrat cu Centrul Cultural ”Akzente” și vom colabora în continuare cu Centrul ”Goethe””, a remarcat oficialul german.

În Europa de Sud-Est funcționează peste 50 de centre culturale germane.

Lansat în aprilie 2007 ca Centru de promovare a limbii și culturii germane în Republica Moldova, ”Akzente” a facilitat schimbul cultural dintre ambele țări, mediind astfel o imagine actuală și multilaterală a realităților din Germania. În anul 2019, ”Akzente” a obținut repetat certificatul de acreditare al renumitei instituții germane, susținând cu succes etapele finale de acreditare ale Institutului Goethe, fiind totodată și partenerul oficial în Republica Moldova pentru susținerea examenelor de limbă germană recunoscute la nivel internațional.

Citește și: Epidemia cu coronavirus întârzie lansarea următorului film „James Bond”

loading...

Comments are closed.