Alte știri

În Chișinău, în ultima săptămână, au fost cele mai multe decese provocate de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În capitală, situația epidemiologică rămâne gravă. În ultima săptămână, au fost înregistrate cele mai multe decese asociate infecției COVID-19. Paturile libere sunt la limită, dar datorită Centrului Moldexpo, mai sunt locuri disponibile. Informaţia a fost comunicată, la şedinţa online de la Primărie, de Boris Gîlcă, şef adjunct al Direcției sănătate, transmite IPN.

Potrivit responsabilului, s-a discutat la Parlament și MSMPS despre vaccinarea prioritară a cadrelor didactice, de rând cu cele medicale. Totodată, în urma solicitărilor din partea pacienţilor, a fost extins programul de activitate a centrelor medicelor de familie în zilele de sâmbătă și duminică. La momentul actual, în municipiu sunt disponibile 10 aparate radiologice pentru investigarea pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu infecţia COVID-19.

Boris Gîlcă a raportat că în prezent în spitalele municipale sunt internați 1324 de pacienți confirmați, dintre care 60 în stare gravă și 652 care necesită atenție sporită.

Direcția sănătate  va activa astăzi o Linie Verde pentru asistență COVID-19, cu regimul de activitate 08.00-17.00. Directorii asociațiilor medicale teritoriale din fiecare sector au delegat personal medical pentru linia verde pentru asistența medicală

loading...

Comments are closed.