Actualitate

În Chișinău se atestă statistici mari de răspândire a COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a adresat un mesaj către locuitorii capitalei în contextul posibilei apariții a unui nou val pandemic prin COVID-19. Astfel, edilul a solicitat urgentarea vaccinării cadrelor didactice, pentru a demara în siguranță și cu prezența fizică noul an de studii, transmite Moldpres 

Ceban a relevat că datele statistice arată o creștere a cazurilor zilnice noi de coronavirus și că, actualmente, în municipiu se înregistrează o cotă de vaccinare de circa 29% (la nivel național – cca 19%).  “Lucrurile nu pot evolua într-o direcție bună, atât timp cât nu avem o acoperire vaccinală majoră în comunitate”, a specificat oficialul.

El a declarat că potrivit experților în medicină, este posibilă instituirea alertei de Cod portocaliu de urgență în sănătate publică în Chișinău. ”Sistemul de sănătate municipal este pregătit să reactiveze gradual spitalele strategice COVID-19, inclusiv secțiile de terapie intensivă și reanimare”, a specificat sursa citată.

Primarul a subliniat că “vaccinarea anti-COVID este o necesitate esențială pentru toți, pentru sănătate și evitarea deceselor din cauza complicațiilor”, și a reiterat apelul pentru respectarea regulilor de sănătate publică: purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate spațiile închise, în magazine, în transportul public, la stațiile de așteptare și la evenimentele cu aglomerații umane.

loading...

Comments are closed.