Actual

În curând, în Chișinău, vor apărea două troleibuze articulate pentru transportarea pasagerilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regia Transport Electric Chișinău va achiziţiona 2 troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, de la o companie specializată în comercializarea unităților de transport pasageri din Italia. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi, 30 martie, curent, cu majoritatea de voturi de către Consiliul municipal Chişinău.

Unitățile de transport sunt de model Phileas Trolley VDL, anul producerii 2014, neutilizate în transportarea pasagerilor și ofertate de întreprinderea „Basco” S.R.L. Italia. Prețul per unitate este de 50 mii euro.

Troleibuzele au fost verificate de un evaluator autorizat din Republica Moldova. Astfel, expertiza a demonstrat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, cu podea joasă pe perimetrul salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, propulsie autonomă (motor diesel) şi caroserie cu protecție anticorozivă. Totodată,  consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai redus decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că necesitatea achiziţionării unităţilor de transport pentru municipiul Chişinău este una stringentă ţinând cont că starea actuală a troleibuzelor, inclusiv a unităților articulate, din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric” este una precară.

E de menționat că, RTEC dispune de 392 troleibuze, inclusiv 18 articulate. Mai mult, 6 unități articulate de model ZiU și IuMZ au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de peste 25 ani.

loading...

Comments are closed.