În data de 1 martie va fi convocată Adunarea Generală a Judecătorilor

Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să convoace pe data de 1 martie 2024. Data a fost stabilită vineri de către Consiliul Superior al Magistraturii, scrie IPN

Ultima dată Adunarea Generală a Judecătorilor s-a convocat pe 28 aprilie. Atunci au fost aleși patru membri în Consiliul Superior al Magistraturii – Vasile Șchiopu, Ioana Chironeț, Sergiu Caraman și Maria Frunze. Toți patru sunt magistrați în instanțe de fond.

Din rândul judecătorilor în CSM sunt desemnați patru magistrați din judecătoriile de fond, unul din instanța de apel și unul de la Curtea Supremă de Justiție. Astfel, până acum au fost aleși doar cei patru judecători, reprezentanți ai instanțelor de fond, inclusiv membrul supleant Livia Mitrofan de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Astfel, pe 1 martie, Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să aleagă încă doi membri CSM de la celelalte două niveluri – instanța de apel și Curtea Supremă de Justiție. Odată cu alegerea membrului în Consiliul de la nivelul curții de apel, va înceta mandatul Ninei Cernat.

Total
0
Shares
Total
0
Share