Alte știri

În decembrie au crescut prețurile la lactate și ouă

Pinterest LinkedIn Tumblr
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică inflația anuală pentru ultimele 12 luni a constituit 0,39%. În luna decembrie prețurile medii de consum au crescut 0,32% față de luna noiembrie.

Creșteri s-au înregistrat la produsele alimentare precum legume proaspete cu 4,1%, struguri proaspeți ouă de găină,  crupe, orez, cașcaval, brânză din lapte de vacă, făină de grâu și de porumb, smântână, zahăr și miere de albine, ulei de floarea soarelui.

Reduceri s-au înregistrat la morcov, carne de porc, cartofi, fructe exotice, carne de oi, preparate din carne și semifabricate, pește proaspăt și congelat.

La produsele nealimentare, creșteri mai accentuate (până la 3,0%) s-au înregistrat la gaz lichefiat ambalat în butelii, carburanți, medicamente, dispozitive medicale, televizoare, autoturisme, țigări.

Reduceri au fost înregistrate la cărbune de pământ, frigidere și congelatoare, plite electrice, unelte de muncă electrice, aparate foto și de filmat, mărfuri chimice de uz casnic, obiecte pentru călătorii și de galanterie, pantofi și cizme pentru bărbați, pantofi pentru dame, mărfuri sportive.

Pentru serviciile prestate populației au fost înregistrate creșteri la asigurarea obligatorie a transportului auto, serviciile de turism peste hotarele țării, serviciile transportului aerian de pasageri, serviciile hoteliere, închirierea apartamentelor.

În luna decembrie față de luna s-au înregistrat micșorări de tarife la gazul furnizat prin rețea la consumatorii casnici.

Sursa: bani.md

loading...

Comments are closed.