Alte știri

În decursul săptămânii trecute, șase moldoveni au ajuns la spital cu hipotermie

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 7 – 13 decembrie, șase moldoveni au ajuns la spital cu hipotermie de gradul I și II. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 50 și 91 de ani, transmite Telegraph.md, cu referire la Publika.md

Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele Cimișlia, Călărași și Drochia. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost internați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Totodată, pe parcursul aceleiași perioade, echipele de pe ambulanțe au acordat primul ajutor medical la 2919 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 pacienți cu sindrom coronarian acut.

Urgențele neurologice au constituit 1921 de cazuri, dintre care 205 de accidente vasculare cerebrale.

Pe parcursul săptămânii trecute, medicii de pe ambulanță au intervenit pentru 46 pacienți traumatizați în urma celor 36 de accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 40 persoane au fost transportați la spital.

Serviciul de Urgență a fost solicitat cel mai des de către persoanele cu urgențe respiratorii – 4397 de solicitări, inclusiv 1679 de solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

În total, în perioada 7 – 13 decembrie Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 15486 de solicitări.

Primăria Chișinău a lansat un sondaj privind stabilirea unei noi rute de transport public

loading...

Comments are closed.