Social

În doar o săptămână Serviciul Vamal a acumulat peste 465 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 1-7 octombrie, 465,5 milioane lei, fiind perfectate per total 11.214 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 161 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 20 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 46.735 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96.082 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19.290 și respectiv 13.691 de traversări.

loading...

Comments are closed.