Social

În jur de 200 000 de oameni din raioanele Ungheni și Călărași vor avea apă la robinet

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană va oferi 5,1 milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din raioanele Ungheni și Călărași. Vineri, 6 iulie, au fost semnate contractele de elaborare a documentației tehnice de execuție a proiectelor. Lucrările vor fi lansare la începutul anului viitor.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ca urmare a implementării proiectelor, până la 200 de mii de cetățeni din peste 20 de localități din Ungheni și Călărași vor beneficia de apă la robinete.

Lucrările au loc în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice” în cadrul căruia, vor fi construite și puse în funcțiune zece sisteme de infrastructură în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și opt în domeniul eficienței energetice în clădirile publice.

Bugetul total al Proiectului este de circa 43 de milioane de euro, iar implementarea acestuia este până la sfârșitul anului 2020.

loading...

Comments are closed.