În luna august va avea loc congresul Partidului PACE. Lista deciziilor aprobate la ședința de astăzi

 

Biroul Politic al Partidului Politic PACE, formațiune condusă de către Gheorghe Cavcaliuc, s-a întrunit în ședință pentru a discuta mai multe subiecte legate de actualitatea politică în Republica Moldova, precum și de activitatea formațiunii politice.

Astfel, au fost adoptate următoarele decizii:

1) Formațiunea Politică va participa în alegerile Prezidențiale din acest an și examinează toate formulele pentru ca următorul Președinte al Republicii Moldova să fie cu adevărat garantul Constituției.
În acest sens Partidul PACE deja este în discuții avansate cu 3 candidați independenți care aspira la aceasta funcție înaltă în stat și cu 3 entități politice, care ne-au cerut suportul.

2) Biroul Politic al PACE a aprobat cererile de aderare a mai multor personalități notorii de a deveni membri de partid, identitate cărora, va fi făcută publică și promovată în cadrul Congresului ordinar din 25.08.2024, în cadrul căreia, unii din ei, vor fi înaintați la funcții de conducere a Partidului.

3) Biroul Politic al Partidului PACE a analizat și a pus în discuție modul de organizare a politicii interne și externe al Marii Britaniei și a Elveției – țări care sunt un model pentru PACE, țări cu o democrație, economie și un sistem de justiție etalon. Și au fost inițiate consultările cu moldovenii din țară, din autonomia Gagauziei, din diaspora, procedura de modificare a statutului partidului, viziunile, exact după modelul Elvețian si Britanic, care pun în prim plan interesul național al propriilor cetățeni.
Iar la data de 25.08.2024 în cadrul Congresului PACE se vor propune modificările respective.

4) Membrii PACE au pus în discuții toate derapajele grave pe care le admite actuala guvernare și conducerea țării în raport cu partidele de opoziție si proprii cetățeni care au un alt punct de vedere. Dar și acceptarea tacită a partenerilor externi a fărădelegilor fără precedent din ultimii 3 ani din Moldova.

5) PACE va lupta politic hotărât pentru drepturile și libertățile fundamentate ale omului, pentru readucerea Republicii Moldova în albia legalități, prosperității, ca împreuna ca un popor unit, puternic și destoinic să ducem în Moldova PACE, prosperitate și împreuna Acasă să Construim Europa, punând în prim plan interesul național al moldovenilor.

Comunicatul de presă a fost publicat de către Secretariatul General al Partidului Politic PACE.

Total
0
Shares
Total
0
Share