În Moldova a fost lansat Calculatorul online de eficiență energetică a locuințelor

 

În Republica Moldova, consumatorii casnici de energie au primit un instrument online, Calculatorul de Eficiență Energetică la domiciliu, care arată ce eficiență energetică are locuința și cum poate fi îmbunătățită.

Calculatorul este disponibil pe pagina web a Centrului Național pentru Energie Durabilă și a fost elaborat în cadrul programului implementat de PNUD Moldova “Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

Cu ajutorul acestuia, consumatorii vor gestiona mai bine consumul de resurse energetice. Calculatorul va fi o resursă valoroasă pentru locuitorii caselor la sol sau apartamente.

Noul Calculatorul de Eficiență Energetică permite calcularea în patru etape a consumului mediu de energie pentru încălzire, apă caldă și gătit într-o gospodărie, indiferent de tipul acesteia și de regiune. Acesta ia în considerare locația, descrierea locuinței (materiale de construcție, sistem de încălzire, suprafață), detalii privind încălzirea și consumul de energie, precum și măsurile de eficiență energetică deja implementate. Consumatorul casnic va afla, de asemenea, cum sunt distribuite pierderile de căldură în casă – prin pereți, ferestre, podele și acoperiș.

Calculatorul aproximează, de asemenea, economiile care ar putea fi realizate la facturile de energie prin modernizarea locuinței dumneavoastră.

Total
0
Shares
Total
0
Share