În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Peste 50 de aleși locali s-au adunat la Congresul Tinerilor Primari și Consilieri Locali, organizat în premieră la inițiativa Consiliului Național al Tineretului din Moldova. Aceștia au abordat subiecte de actualitate pentru tinerii din țară și au discutat despre inițiativele care vor duce la participarea mai activă a tinerilor în procesul decizional. Evenimentul a pus bazele pregătirii unei noi generații de lideri locali.

Congresul Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali din Moldova reprezintă o premieră în procesul de colaborare la nivel național dintre aleșii locali și asociațiile obștești de tineret, inclusiv platformele de tineret. În cadrul acestuia a fost lansată Platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali, un mecanism asociativ prin care se urmărește promovarea vizibilității tinerilor în guvernarea locală. Noua structură se anunță a fi un partener activ și implicat în dezvoltarea comunităților locale, contribuind la crearea unui mediu favorabil pentru tinerii din Moldova.

Programul Congresului a inclus prezentări, un grup de lucru unde a fost definitivat regulamentul de activitate al Platformei Tinerilor Primari și Consilieri Locali, precum și un panel de discuții.

Congresul Tinerilor Primari și Consilieri Locali a fost organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu sprijinul European Endowment for Democracy. Conținutul său nu reflectă neapărat opinia oficială a EED. Consiliul Național al Tineretului din Moldova este o structura asociativă a 36 de organizații de tineret, care promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share