Actual

În Moldova ar putea fi produse expres-teste pentru depistarea COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a avut astăzi o întrevedere cu Stanislav Pughinskii, Președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse, și cu Ambasadorul Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov, în cadrul căreia au fost discutate proiecte investiționale și sociale implementate în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor din Federația Rusă.

O temă importantă a discuțiilor au constituit eforturile în combaterea pandemiei și sprijinul reciproc al autorităților din Republica Moldova și Federația Rusă în acest sens. Oficialii au examinat posibilitatea lansării producerii în Moldova, cu investiții din Federația Rusă, a expres-testelor pentru depistarea coronavirusului.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind livrarea în Republica Mo ldova a vaccinurilor anti-COVID-19, pentru imunizarea în masă a populației.

Stanilsav Pughinskii a informat despre realizarea proiectului investițional privind construcția unui hub agroindustrial în țara noastră, al cărui gen de activitate va fi colectarea și și procesarea producției agricole pentru a fi exportată și comercializată pe piața externă.

 

loading...

Comments are closed.