Alte știri

În municipiul Chișinău a crescut numărul bolnavilor de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

În spitalele din municipiul Chișinău au rămas 97 de paturi libere pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, transmite Moldpres.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tataiana Bucearschi, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că, în spitalele municipale se află internați 1067 de bolnavi de coronavirus, iar capacitatea maximă de tratament este de 1163 de paturi, plus 200 de paturi la Centrul COVID de la Moldexpo. “A crescut presiune pe sistemul municipal de sănătate. Jumătate din numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în Republica Moldova se află în capitală”, a spus Bucearschi.

În același timp, oficialul a menționat că a crescut numărul bolnavilor care suferă de cazuri grave și foarte grave. “Se înregistrează 48 de cazuri foarte grave și 411 cazuri grave. Virusul a devenit mai agresiv”, a spus Bucearschi.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 170 186 de cazuri de coronavirus, dintre care 72 272 în municipiul Chișinău. De la declanșarea pandemiei, în capitală au fost vindecate 67 480 de persoane.

loading...

Comments are closed.