Alte știri

În municipiul Chișinău se atestă o situație alarmantă privind răspândirea COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În municipiul Chișinău se atestă o situație alarmantă privind răspândirea infecției COVID-19. Motivul ar fi nerespectarea măsurilor de protecție, susține Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, transmite IPN.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit Tatianei Bucearschi, în spitalele strategice din municipiul Chișinău sunt 624 de paturi. Momentan, sunt internate 459 de persoane cu COVID-19. În stare sunt gravă sunt 58 de pacienți, patru fiind la respirație asistată și trei intubați. În perioada 1-7 iunie, au fost externate 192 de persoane, cinci oameni au decedat.

În total, în municipiul Chișinău, 3076 de oameni au făcut COVID-19. Până acum, 1618 s-au vindecat, 112 au decedat.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu un apel către părinți să nu permită copiilor accesul la terenurile de joacă, deoarece prezintă pericol de infectare cu noul tip de coronavirus. Edilul a rugat responsabilii să vină cu propuneri privind acest aspect, existând posibilitatea ca terenurile de joacă să fie iarăși sigilate. De asemenea, primarul a rugat responsabilii să verifice activitatea şi măsurile de profilaxie în centrele comerciale din capitală, care şi-au reluat activitatea din 8 iunie. Comercianții care nu se vor conforma deciziei Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică vor fi sancționați.

Citește și: Încă 124 persoane, internate în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău

loading...

Comments are closed.