În nordul ţării a fost depistat un lot de produse infestat cu salmonella

Inspectorii Subdiviziunii teritoriale Bălți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat la un operator economic un lot de circa 1600 kg de produse neconforme, infestat cu Salmonella Enteritidis, ceea ce prezintă pericol biologic.

Inspectorii ANSA au prelevat probe din lotul suspect și le-au expediat la două laboratoare acreditate din Republica Moldova. Rapoartele de încercări au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis.

Produsele infectate, au fost încărcate într-o unitate de transport specială și, fiind însoțite de inspectorii Direcției de Patrulare Nord a INSP, au fost transportate la locul de nimicire.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează repetat consumatorii că bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.

Alimentele crude de origine animală, precum carnea, laptele şi produsele lactate, ouăle, fructele de mare şi anumite fructe şi legume pot găzdui această bacterie. Ea poate contamina şi alte alimente care vin în contact cu carnea crudă. Obiceiurile de manevrare sigură sunt necesare pentru a împiedica bacteria de pe mîncarea crudă să provoace îmbolnăviri.

Dacă în produse, în rezultatul efectuării încercărilor de laborator, sunt depistate forme ale bacteriei, toxinele cărora prezintă pericol pentru sănătate, ele sunt distruse imediat.

Totodată, ANSA atenționează că cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, este să evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat etc. din surse incerte.

Total
0
Shares
Total
0
Share