În numele BCS, Vlad Bătrîncea a cerut explicații cu privire la intenția guvernării PAS de a construi un stadion în valoare de 85 de milioane de euro

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, a propus astăzi organizarea audierilor parlamentare privind declarațiile membrilor Guvernului despre intenția de a construi un stadion în suburbia Chișinăului costul căruia va fi de circa 85 de milioane de euro.

„Suntem cu toții martori la declarațiile triumfătoare ale reprezentanților Guvernului cu privire la intenția de a construi un stadion în suburbia Chișinăului. În lipsa fondurilor bugetare, în situația în care prețul Stadionului Republican a fost redus de la prețul de piață la cel cadastral, când guvernul spune că nu există bani pentru reabilitarea Stadionului Republican din centrul Chișinăului, guvernarea își propune identificarea a 85 de milioane de euro pentru construcția unui stadion în suburbie”, a remarcat Vlad Bătrîncea.

Președintele fracțiunii BCS a atras atenția asupra faptului că zeci de instituții de învățământ din țară au fost optimizate și închise din cauza lipsei de fonduri. „Conform calculelor noastre, aceste 85 de milioane de euro ar fi suficiente pentru a asigura activitatea tuturor instituțiilor de învățământ optimizate timp de cinci ani.”

Vlad Bătrîncea a propus audierea Guvernului pentru a afla de unde provine această cifră – 85 de milioane de euro – și de unde intenționează autoritățile să ia banii.

Majoritatea parlamentară a respins inițiativa BCS.

Total
0
Shares
Total
0
Share