În orașul Glodeni va fi lansată Platforma Industrială Multifuncțională: Înseamnă atragerea investitorilor și crearea locurilor de muncă bine plătite

În orașul Glodeni va fi lansată Platforma Industrială Multifuncțională. Pe un teritoriu de 10 ha se vor desfășura activități economice de producere, ceea ce va permite crearea a zeci de noi locuri de muncă bine plătite și creșterea nivelului de trai al oamenilor din localitate.

Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, a participat la procedura de recepție a lucrărilor în cadrul primei etape.

„Au fost încheiate toate lucrările planificare pentru prima etapă, au fost instalate țevile pentru utilități. Rezidenții Platformei vor fi conectați la gaz, apă, canalizare, vor fi asigurați cu sisteme de alimentare cu energie electrică, sisteme de colectare și selectare a deșeurilor, căi de transport, iluminat public. Urmează anumite lucrări de infrastructură, în special în interiorul încăperii. Agenții economici vor avea acces la toată infrastructura necesară pentru a-și desfășura activitățile”, a relatat Stela Onuțu.

În cadrul Platformei Industriale Multifuncționale Glodeni se planifică activități specifice și oportune pentru dezvoltare în această zonă. Este vorba de prelucrarea culturilor etero-oleaginoase; ambalarea produselor agroalimentare finite de origine vegetală; îmbutelierea apei și băuturii carbogazoase; confecționarea ambalajelor biodegradabile; fabricarea și asamblarea mobilei; înghețarea fructelor și legumelor; păstrarea produselor agricole în camere frigorifice etc.

„Împreună cu partenerii, Consiliul raional Glodeni, vom depune eforturile necesare pentru a duce la bun sfârșit acest important proiect. Asta înseamnă atragerea investitorilor și, cel mai important, crearea locurilor de muncă bine plătite, susținând astfel dezvoltarea economică a orașului”, a spus Stela Onuțu.

Proiectul de creare a Platformei Industriale Multifuncționale a fost lansat în 2020. Finalizarea acestuia, precum și atragerea investitorilor și crearea locurilor de muncă este primul obiectivul din programul de activitate al Stelei Onuțu în calitate de primar al orașului Glodeni, ales din partea Partidului Nostru.

Total
0
Shares
Total
0
Share