Alte știri

În orașul rus Sankt Petersburg va avea loc Festivalul Filmului și Culturii moldovenești „Văd Moldova în visuri”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În capitala de nord a Rusiei sunt vizibile primele semne ale primăverii! La Sankt-Petersburg va avea loc Festivalul Filmului și Culturii moldovenești «Văd Moldova în visuri». Expoziții, seri pline de muzică și literatură, de asemenea pelicule ale cinematografiei moldovenești – toate acestea menite să încălzească inimile locuitorilor din Petersburg din 16 până în 20 aprilie. Festivalul va avea loc cu susținerea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon și a studioului Moldova-Film.

Programul Festivalului Filmului și Culturii moldovenești „Văd Moldova în visuri” va include seri literare și muzicale, o expoziție etnografică, expoziții de cărți, întâlniri cu oameni celebri, reprezentanți ai culturii din Republica Moldova, precum și un festival al cinematografiei moldovenești, scrie Accent.tv

„Noi îl numim festivalul culturii moldovenești, dar este în prioritate festivalul filmului moldovenesc. În această perioadă vor fi difuzate șase filme moldovenești și mai multe evenimente culturale, cum ar fi o expoziție de cărți, o expoziție a pictorilor moldoveni. Țin să precizez că evenimentul dat este susținut de Președintele Republicii Moldova„, a declarat Cristina Buga, Consilier prezidențial în domeniul relațiilor cu diaspora.

La organizarea festivalului a participat și „Sistemul raional centralizat al bibliotecilor Lermontov „, Biblioteca Griboedov, Biblioteca Literaturii Naționale și Autonomia Național-culturală a Moldovei la Sankt-Petersburg cu sprijinul Președintelui Republicii Moldova și al Moldova-Film. Scopul principal al evenimentului este de a familiariza oaspeții cu cultura bogată și diversă a țării noastre, precum și de a le reaminti concetățenilor care trăiesc în străinătate despre frumusețea și spiritualitatea Patriei.

„Oamenii vor avea posibilitatea să vadă și imagini cu vechiul Chișinău, viața la țară în Republica Moldova. Deci vor avea posibilitatea să cunoască cultura Republicii Moldova și pentru diaspora noastră care se află acolo, le va trezi sentimentul de nostalgie și de dor de casă”, a declarat Cristina Buga, Consilier prezidențial în domeniul relațiilor cu diaspora.

Accent TV scrie că festivalul Filmului și Culturii la Sankt-Petersburg își va deschide ușile de pe 16 până pe 20 aprilie. Între timp, cu câteva zile înainte, în perioada de 11-12 aprilie în Rusia va avea loc încă un eveniment, de această dată va lega relații economice și de comerț între două țări. În orașul Kursk se va desfășura festivalul „Zilele Moldovei în regiunea Kursk”. În cadrul evenimentului se planifică o sesiune plenară a Consiliului de afaceri ruso-moldovenesc a Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse, dar și încheierea acordurilor de cooperare în diverse domenii.

„În cadrul festivalului va avea loc și o întrevedere între Camerele de Comerț din Federația Rusă, adică vor fi prezente peste 19 Camere de Comerț din toate regiunile Federației Ruse, inclusiv cu cea a Federației Ruse. Toate Camerele de Comerț din toate regiunile din Republica Moldova și inclusiv cea a Republicii Moldova. Pe lângă acestea numeroși oameni de afaceri vor merge la acest eveniment și vor semna diferite acorduri de colaborare”, a declarat Cristina Buga, Consilier prezidențial în domeniul relațiilor cu diaspora.

Festivalul „Zilele Moldovei în regiunea Kursk” va fi organizat de Asociația publică regională „Comunitatea moldovenilor” din Kursk, cu sprijinul Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon și al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

loading...

Comments are closed.