Alte știri

În organismul unei femei din Rusia au fost depistate 18 mutații ale coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

O rusoaică cu imunitate redusă s-a îmbolnăvit de coronavirus în aprilie 2020 și, câteva luni mai târziu, s-a dovedit că în corpul ei s-au format 18 mutații ale infecției. Vorbim despre o pacientă în vârstă de 47 de ani cu limfom. Ea a contractat Covid-19 după ce a fost supusă chimioterapiei.

Toate analizele femeii, până în 9 septembrie au arătat un rezultat pozitiv. Medicii au efectuat un studiu comparativ al analizelor luate de la pacientă în primăvara și sfârșitul verii anului trecut. Decodarea genomului a arătat atât de multe mutații noi, dintre care două s-au dovedit a fi identice cu cele găsite la nurci în Danemarca.

Tulpina “britanică” a coronavirusului ar putea muta, de asemenea, după ce a fost la un pacient cu un sistem imunitar slăbit sau suprimat pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru a fost afirmat de Konstantin Krutovsky, profesor al Departamentului de Genomică și Bioinformatică al Universității Federale Siberiene, profesor al Universității din Göttingen din Germania.

Medicii ruși susțin că „achiziționarea” unui număr mare de mutații a fost rezultatul prezenței pe termen lung a virusului într-un singur organism. Se pare că în astfel de condiții COVID-19 poate evolua rapid, adaptându-se la corpul gazdei umane.

Oamenii de știință asigură că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la pericolul crescut al virusului mutant – cazul descris este unic, iar cercetările vor continua.

Sursa: ea.md

loading...

Comments are closed.