În Parcul „La Izvor” va fi construit un stadion pentru fotbal de plajă

Primarul Ion Ceban a comunicat că în Parcul „La Izvor” va fi construit un stadion pentru fotbal de plajă, relatează Telegraph.md

Pe lângă lucrările de amenajare, în Parcul „La Izvor” a început și construcția unui stadion pentru fotbal de plajă. Acesta va fi finanțat în proporție de 80% de FIFA, în colaborare cu Federația Națională de Fotbal, care va oferi restul 20% pentru construcția și amenajarea stadionului.

Stadionul, primul în Republica Moldova de acest gen, va avea 1100 de locuri și va fi dat în folosire locuitorilor.

Primăria Chișinău urmează să reamenajeze 2 din 4 zone existente în parc.

În adiacența acestui stadion urmează să fie create alte 2 terenuri de minifotbal, 2 terenuri de tenis de câmp, 2 terenuri de volei de plajă, 2 terenuri de joacă pentru copii și o zonă de grătare. Toate acestea vor fi publice.

În adiacentul parcului, pe terenul liber din str. Ghidighici, lângă Clubul de Fotbal ”Buiucani”, pe o suprafață de 1 hectar de pământ, va fi amenajată o parcare publică.

Urmează a fi reabilitate pistele pietonale, care vor asigura legătura între cele 4 lacuri din parc cu o lungime totală de 7,8 km, construite piste pentru bicicliști și amenajarea unui havuz.

Citește și: EXCLUSIV // Începând de astăzi, echipajele poliției vor difuza mesaje de prevenire cu infectarea și răspândirea COVID-19

 

Total
0
Shares
Total
0
Share