În perioada 01-16 mai 2024, la AIC se vor aplica măsuri suplimentare de securitate

 

În perioada 01-16 mai 2024, se vor aplica măsuri suplimentare de securitate în vederea fluidizării traficului de pasageri, excluderii riscurilor și asigurării siguranței cetățenilor pe Aeroportul Chișinău.

În acest sens, Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova și autoritățile cu atribuții în aeroport vor întreprinde măsurile necesare pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor călătorilor.

“Accesul în terminalul aeroportuar urmează a fi permis doar pasagerilor, personalului care exercită atribuții de serviciu la prezentarea permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Pentru pasageri se va permite intrarea în incinta terminalului în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către autoritățile responsabile de securitate. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând controlul vamal și așteptarea cursei în sala de plecări.

Pentru a ajuta autoritățile responsabile în fluidizarea fluxului de călători, dar și la degajarea circulației rutiere – excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, se solicită prezentarea în aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate”, informează administrația AIC.

Total
0
Shares
Total
0
Share