În perioada 27-31 august, spitalele vor acorda asistență medicală în volum deplin

În zilele de sărbătoare națională și de odihnă, din perioada 27-31 august 2021, instituțiile medico-sanitare publice vor asigura o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale calitative populației  în volum deplin, inclusiv prelevarea probelor biologice pentru detecția virusului SARS Cov-2, diagnosticarea și supravegherea persoanelor suspecte, vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, în perioada de mini-vacanță vor activa toate centrele și punctele de vaccinare din țară, în intervalul orar 08:00-15:00. Suplimentar, în municipiul Chișinău vor staționa două puncte mobile de vaccinare între orele 10.00-18.00, conform următorului grafic:

27 august – Piața Marii Adunări Naționale, str. A. Pușkin și strada pietonală;

28 august –  str. Socoleni 7/2, adiacent Piața ”Ceucari”și str. Armenească, la intrarea în Piața Centrală;

29 august – șos. Hâncești, str. Academiei, adiacent minimarket Fidesco și str. Armenească, la intrarea în Piața Centrală;

30 august – str. Ieșilor, adiacent Parcul ”Alunelul” și or. Vatra, Centrul de Sănătate;

31 august – Piața Marii Adunări Naționale, str. A. Pușkin și strada pietonală.

În contextul zilelor libere și de sărbătoare, vă îndemnăm să sărbătoriți în siguranță, și să aveți grijă de sănătatea dvs. și a celor dragi.  Respectați măsurile de protecție, precum purtarea măștii de protecție, menținerea distanței fizice de minim un metru și evitarea zonelor aglomerate. De asemenea, reiterăm îndemnul de a vă vaccina împotriva COVID-19, deoarece doar asftel puteți preveni formele grave ale infecției, spitalizarea și cazurile de deces.

În cadrul unei conferințe de presă, susținute astăzi, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a subliniat importanța respectării măsurilor de sănătate publică și a făcut un apel la solidaritate, pentru a stopa răspândirea virusului și combate pandemia COVID-19:

„Rugămintea noastră către toate autoritățile centrale, locale, conducătorii de instituții, în special colectivitățile mari, este să respecte măsurile epidemiologice. Noi nu vom putea opri pandemia dacă nu suntem solidari. A fi solidari înseamnă să avem grijă de cel de alături, să ne gândim că astăzi, într-un spital, într-o secție de reanimare, cineva poate pierde lupta cu viața. Această persoană are o familie, care va trece printr-o tragedie. Trebuie să înțelegem că nu putem reveni la viața obișnuită, fără un mic sacrificiu din partea fiecăruia. Doar împreună putem să ne consolidăm eforturile pentru a stopa răspândirea virusului și a minimaliza impactul asupra vieții oamenilor și activității economice”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share