Alte știri

În perioada 6-11 iulie, experți din Republica Moldova, România, Rusia și SUA vor instrui cadrele didactice privind utilizarea resurselor și a instrumentelor digitale în procesul de predare la distanță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat astăzi, 6 iulie, la evenimentul de deschidere a Conferinței Naționale „Educație Online”, care se va desfășura în perioada 6-11 iulie. Scopul conferinței este instruirea și formarea în mediul online a cadrelor didactice, privind utilizarea resurselor și a instrumentelor digitale în procesul de predare la distanță.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit cadrelor didactice și partenerilor implicați în dezvoltarea proiectului Educație Online pentru receptivitate, dedicație și profesionalism. „Educatieonline.md s-a anunțat din start a fi, dar și rămâne în continuare un proiect ambițios, de amploare și cu un impact valoros. Aproximativ 27.400 de profesori din cadrul învățământului general din republică vor putea utiliza în munca lor o infrastructură mai calitativă a învățământului, creată pe baza platformei educatieonline.md. Estimativ, un număr de 331.000 de elevi din instituțiile de învățământ din întreaga țară, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități vor avea acces la programul școlar, elaborat într-o nouă formă, care le va permite să urmeze programul educațional în clasă, dar și la distanță, accesând materialul didactic de pe platforma educatieonline.md”, a afirmat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a menționat că investiția în resursa umană este valoroasă, de aceea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va sprijini instruirile, formările continue a cadrelor didactice pentru a asigura un proces de predare – învățare – evaluare calitativ.

Pe parcursul celor cinci zile ale conferinței online, cadrele didactice vor avea posibilitatea să participe la o serie de sesiuni live, webinare și tutoriale, care vor cuprinde o gamă largă de instrumente și platforme web, ce pot fi folosite în procesul de predare la distanță, într-un mod interactiv și creativ.

Experții din Republica Moldova, România, Rusia și SUA vor avea drept repere: Metodologia predării la distanță; instrumentele și platformele de predare la distanță; instrumentele web pentru crearea activităților interactive; integrarea cărților digitale și a materialelor 3D în procesul de predare-învățare-evaluare; instrumentele și procedeele de evaluarea la distanță.

Citește și: MECC va lansa un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice

loading...

Comments are closed.