Alte știri

În peste 50 de localități din țară a fost marcată „Săptămâna Europeană a Sportului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a organizat în perioada 23 – 30 septembrie 2020 „Săptămâna Europeană a Sportului ”, care a ajuns la a-3-a ediție în Republica Moldova și la a-6-a în Europa.

În acest an, „Săptămâna Europeană a Sportului” a fost marcată în peste 50 de localități urbane și rurale ale țării întrunind circa 2500 de participanți de toate vârstele.

În cadrul ,,Săptămânii Europene a Sportului” au fost organizate un șir de acțiuni sportive de masă și de performanță, cum ar fi: Campionatul Republicii Moldova la Sambo din or. Călărași; Campionatul Republicii Moldova la Taekwondo WT în com. Stăuceni; Campionatul Republicii Moldova la Orientarea Sportivă în or. Cimișlia; Cursa de Ciclism pe traseul Băcioi; pe Stadionul Dinamo din mun. Chișinău a fost organizată Cursa de alergări „Cross”; în mun. Bălți au fost organizate cursele de ciclism și atletism; în s. Grimăncăuți a avut loc un eveniment sportiv de promovare a culturii fizice și sportului; în mun. Ungheni a fost organizat un eveniment de promovare a sportului în rândul cetățenilor; în parcul Valea Trandafirilor din capitala țării a avut loc Cursa pe rolle, trotinete, skate și acrobații „Parkour” ș.a.

Organizatorii evenimentului sunt Comisia Europeană în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Școlile Sportive (Instituții Publice Extrașcolare) și Federațiile Sportive Naționale.

Toate acțiunile au fost organizate cu respectarea instrucțiunilor de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2.

loading...

Comments are closed.