În plină pandemie, Constanța are mai mulți turiști decât anul trecut

Constanța are mai mulți turiști anul acesta, în plină pandemie, decât în aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, numărul turiștilor din tot restul României s-a prăbușit cu aproape 75%.

Turismul din România urmează tendințele de la nivel mondial și se confruntă cu un colaps din cauza pandemiei de coronavirus.

Există o singură excepție, un paradox care are însă și explicațiile sale logice.

Așa se face că orașul Constanța înregistrează o creștere cu 7,7 % a numărului de turiști în luna iunie 2020 față de aceeași perioadă a anului 2019, scrie Replica de Constanța.

Litoralul românesc este luat cu asalt de turiștii care vin cu sutele de mii, iar explicațiile acestui paradox sunt simple.

Pe de-o parte, românii simt nevoia de a ieși, de a se relaxa, după restricțiile din starea de urgență.

Pe de altă parte, vacanțele în alte țări sunt extrem de riscante în această perioadă, astfel încât cei mai mulți se mulțumesc cu ce au acasă.

Creșterea spectaculoasă a numărului de turiști din zona Constanța- Mamaial vine să contrazică previziunile sumbre ale hotelierilor, care se plângeau de dezastrul ce-i va lovi vara aceasta.

Hotelieri care spun că Bulgaria, Grecia și Turcia finanțează presa pentru a sabota litoralul românesc

Relevantă în acest context este și declarația Ancăi Nedea Pavel, directorul Organizației Patronale Mamaia Constanța, care a spus la începutul lunii iulie că state precum Bulgaria sau Grecia plătesc presa din România pentru a sabota litoralul nostrum.

”Alte destinaţii cum sunt Bulgaria, Grecia şi Turcia finanţează masiv presa de litoral şi presa din România în general să spună lucruri bune despre ele şi lucruri foarte rele despre propriul litoral. Am observat campania susţinută împotriva litoralului românesc”, a declarat Anca Nedea Pavel.

În timp ce Constanța și Mamaia înregistrează un record de turiști, restul țării este, într-adevăr, lovit crunt.

Institutul Național de Statistică (INS) arată că în luna iunie numărul turiștilor din România a scăzut cu 74,5% față de aceeași perioadă a anului 2019.

Cu excepția Constanței, restul litoralului și al țării au înregistrat o scădere cu 61,8% a turiștilor față de aceeași perioadă a anului trecut, dintre care 13,9% au fost turiști străini.

De asemenea, românii au fost destul de reticenți în alegerea unor destinații de vacanță în afara țării, fiind înregistrată o scădere de aproape 50% în primele șase luni ale acestui an.

Durata medie a șederii în luna iunie a fost de 2,1 zile. Turiștii au preferat în cea mai mare parte cazarea în bungalouri, topul preferințelor fiind completat de hoteluri și vile turistice.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share