Politică

În plină pandemie, Maia Sandu are echipa pentru un nou Guvern, dar nu o înaintează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși țara noastră se confruntă cu pandemia de COVID-19 și cu urmările economice provocate de acest virus, Maia Sandu se abține de la înaintarea unui alt premier, deși spune că are o echipă gata să preia Guvernul. Cu spitalele pline și cu peste 3 mii de morți de COVID-19, Maia Sandu pune pe primul loc ambițiile persoane cu privire la organizarea alegerile parlamentare, iar rezolvarea problemelor Moldovei au ajuns pe locul doi sau mai jos în agenda ei, notează Telegraph.md, cu referire la Radio Europa Liberă.

Maia Sandu spune că are o echipă care ar putea forma un guvern foarte bun, însă lipsa unei majorități parlamentare care să susțină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, a declarat președinta Moldovei pe postul de televiziune RTR Moldova, sursă citată de Radio Europa Liberă.

Maia Sandu spune că votarea unui guvern de către actualul Parlament, și demisia ulterioară a respectivului Executiv nu vor face altceva decât să amâne pentru o perioadă nedeterminată alegerile parlamentare anticipate.

Sandu mai spus că așteaptă decizia Curții Constituționale privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, sesizare depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și abia apoi va lua o decizie în vederea depășirii crizei politice .

Potrivit Constituției, există două posibilități de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate: dacă timp de 3 luni parlamentul nu votează proiecte de lege sau dacă eșuează două tentative de învestire a unui nou guvern.

Menționăm că înaintarea unui premier poate fi făcută și în lipsa unei majorități parlamentare, iar motivul Maiei Sandu este o speculație politică și o abatere de la prevederile Constituției.

loading...

Comments are closed.