Alte știri

În premieră pentru Republica Moldova, vulpile din țară vor fi vaccinate contra rabiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a lansat, în premieră pentru Republica Moldova, o campanie de vaccinare antirabică a vulpilor. Mai exact, prin țară vor fi aruncate momeli cu vaccin, din avioane care vor decola de pe Aeroportul Mărculești, iar unele din ele vor fi plasate și manual de către angajații ANSA.

Specialiștii vor arunca câte 25 de momeli pe kilometru pătrat, peste tot cu excepția suprafețelor zonelor locuite, lacuri, râuri și a drumurilor naționale.

Momelile vor fi amplasate la fiecare intrare în vizuină şi pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor. Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor, se restricționează circulația liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, pentru ca animalele de companie să nu ajungă să mănânce momelile.

De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora.

ANSA atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, vaccinul nu este dăunător pentru acestea câini și pisici.

Principalul obiectiv al Programului este diminuarea rabiei în Republica Moldova până la obținerea statutului de țară liberă până în anul 2023.

Programul vaccinării vulpilor este cofinanțat de Uniunea Europeană și sprijinit de România.

Citește și: Cererile de înregistrare a statutului de șomer și actele de însoțire ale acestora vor putea fi depuse online

loading...

Comments are closed.