Externe

În premieră, Președintele Trump a decis să organizeze o paradă militară de Ziua Independenței SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 4 iulie 1776, Statele Unite ale Americii și-au declarat independență față de Imperiul Britanic de atunci. Autorul Declarației de Independență a fost Thomas Jefferson, care ulterior a devenit al treilea președinte al SUA.

Astăzi, la Washington sunt în toi pregătirile pentru prima paradă militară de ″Ziua Independentei″⁣. Evenimentul a fost organizat la solicitarea specială, a preşedintelui Donald Trump. Acesta a recunoscut că a fost “inspirat” de parada de Ziua Franţei de acum 2 ani, la care a fost invitatul de onoare al preşedintelui Emmmanuel Macron.
 
Pentru prima dată, pe 4 iulie 2019, vor defila tancuri ale armatei americane, care au fost aduse în cursul nopţii la Washington. Va fi şi o paradă aviatică, la care participă un bombardier B-2, avioane de luptă F-35 şi F-22 şi Marine One, elicopterul care îl transportă pe preşedinte.
 
Planurile lui Trump au fost criticate de mulţi oficiali americani, dar şi de autorităţile locale, îngrijorate că asfaltul ar putea fi afectat de trecerea tancurilor, care cântăresc 60 de tone fiecare.
loading...

Comments are closed.