În primele 5 luni ale anului curent au fost înregistrate 12 accidente cu implicarea motocicletelor

În primele 5 luni ale anului curent au fost înregistrate 12 accidente cu implicarea motocicletelor și scuterelor, la ghidonul cărora se aflau minori. Informația a fost oferită de Poliția Republicii Moldova, scrie Realitatea.md

În majoritatea cazurilor, minorii s-au ales cu diverse traumatise, punându-și propria viață în pericol.

„Dat fiind faptul că aceste cazuri se înregistrează preponderent în sezonul cald al anului, Poliția a intensificat operațiunile de depistare a minorilor care încalcă legea. Scopul primordial al oamenilor legii este de a preveni producerea accidentelor rutiere cu implicarea minorilor și educarea tinerii generații în spiritul respectării normelor legale”, transmite Poliția Națională.

În context, polițiștii recomandă părinților să nu lase minorii fără supraveghere și să nu le permită acestora să conducă motociclete sau alte mijloace de transport, fără permis de conducere pentru categoria corespunzătoare.

”Pentru neglijența minorilor, părinții riscă să fie sancționați conform Codului Contravențional. Fiți în siguranță și respectați prevederile Regulamentului circulației rutiere!”, mai adaugă sursa citată.

Total
0
Shares
Total
0
Share