Social

În Republica Moldova au fost vaccinate anti-covid 21846 de persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 21846 de doze de vaccin AstraZeneca și au fost înregistrate 326 de reacții adverse ușoare. Intervalul de administrare a vaccinului AstraZeneca în Republica Moldova este de opt săptămâni, comunică Moldpres.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până astăzi în R. Moldova au fost administrate doar vaccinuri AstraZeneca.

Conform surse citate, studiul de fază 3 din SUA a vaccinului AstraZeneca a demonstrat că serul are o eficacitate de 79% împotriva infectării simptomatice cu COVID-19 și o eficacitate de 100% împotriva formelor severe de COVID-19 și spitalizare. Vaccinul a demonstrat o eficacitate similară în toate grupurile de vârstă, iar la participanții cu vârsta de peste 65 de ani, vaccinul a înregistrat o eficacitate de 80%.

Astăzi, în R. Moldova a demarat procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech, donat prin intermediul platformei COVAX. Cele 12.282 doze de vaccin vor fi repartizate către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est. Cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19 lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare.

loading...

Comments are closed.