În Republica Moldova se lansează campania „Copiii LGBT în Școala Ta”

În Republica Moldova se lansează campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din Republica Moldova, scrie newsmaker.md

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora.

Totuși, campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării, a declarat pentru TV8, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Viorica Pistrui. Potrivit acesteia, Ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.

„Ministerul Educației și Cercetării este preocupat de asigurarea unui mediu educațional sigur și protectiv pentru fiecare copil”, a menționat Pistrui.

„Referitor la comentariile unor politicieni, considerăm incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Total
0
Shares
Total
0
Share