Social

În Republica Moldova vor fi create Centre de Justiție Familială după model american

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Republica Moldova vor fi create Centre de Justiție Familială. Instituţiile vor fi organizate după model american şi vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie.

Potrivit datelor Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul centrelor, victimele violenţei în familie vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport.

Conform sursei citate, scopul Centrului de Justiție Familială este de a preveni cazurile de violență prin oferirea de consultanță specializată populației aflate în grupurile de risc și de a presta servicii pe platforma cooperării multidisciplinare. În cadrul centrelor vor activa specialişti din diverse sectoare, cum ar fi justiție, poliție, asistență socială și probațiune.

Instituirea Centrelor de Justiție Familială, se înscrie în obiectivele trasate de către Republica Moldova în noua Strategie națională de prevenire și combatere a violenței față de femei și a violenței domestice pe anii 2018-2023.

Datele statistice oficiale arată că anul trecut 762 femei (dintre care 59 fete şi 45 femei cu vârsta peste 50 ani) au devenit victime ale violenţei în familie.

loading...

Comments are closed.