Alte știri

În RM va fi creat un registru al tuturor adreselor din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legea ce prevede crearea unui Registru de stat al adreselor va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit prevederilor legii, în Moldova va fi instituită o bază electronică pentru evidența și identificarea centralizată a unităților administrativ-teritoriale, localităților, străzilor și adreselor obiectivelor de pe teritoriul ţării. Conform documentului, în baza de date vor fi incluse clădiri, încăperi izolate, parcuri, pieţe publice, zone de odihnă, terenuri de sport, parcări auto și alte obiective autorizate în care poate fi desfăşurată o activitate.

Adresele vor conţine elemente precum: statutul şi denumirea localităţii, denumirea arterei de circulaţie, distanţa amplasării obiectivului pe un anumit drum, numărul clădirii, numărul scării sau cel al intrării principale.

Documentul stabileşte şi o serie de cerinţe tehnice speciale faţă de indicatoarele stradale care urmează să cuprindă precizări ale denumirilor arterelor şi zonelor de circulaţie publică. Înscrierile pe indicatoarele stradale se vor efectua doar în limba de stat.

loading...

Comments are closed.