În școlile din țară vor fi distribuite peste 5 mii de laptopuri

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a început distribuirea unui lot de peste cinci mii de laptopuri în instituțiile de învățămînt general din țară.

Acestea vor ajunge în 903 școli primare, gimnazii și licee și vor înlocui tehnica învechită.

La selectarea instituțiilor beneficiare s-a ținut cont de numărul de elevi din instituție și raportul „unități de tehnică nouă per elev”. Numărul de laptopuri care vor ajunge în instituții variază între 3 și 24 de unități.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Reforma învățămîntului în Moldova” (PRIM), implementat de MEC, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

„O reformă în educație înseamnă adaptarea sistemului de învățămînt la noile tendințe și necesități. Ministerul va continua să elaboreze cele mai bune politici, să investească în tineri și în instituțiile de învățămînt pentru a crește generații de elevi care știu să facă față tuturor provocărilor. Aceste laptopuri, cu siguranță vor contribui la desfășurarea unui proces de studii mai atractiv pentru elevii și profesorii din țară”, a afirmat secretarul de stat al MEC, Valentina Olaru, la activitatea de distribuire a noilor echipamente.

În anul curent, MEC a mai oferit școlilor 1480 de laptopuri, cu suportul proiectului PRIM și UNICEF, 340 de computere donate de Coreea de Sud și 2174 de tablete, donate de Coreea de Sud, China și Israel.

În total, instituțiile de învățămînt general din țară dispuneau, la data de 1 august curent, de 49250 de unități de tehnică de calcul (computere, laptopuri, tablete).

 

Total
0
Shares
Total
0
Share