Externe

În secret, Israelul a început testele pentru un vaccin împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Israel testează prototipul vaccinului coronavirus pe rozătoare la laboratorul de apărare, scrie agenția de presă Reuters, citată de Telegraph.md

Primul ministru Benjamin Netanyahu a ordonat Institutului Israel pentru Cercetări Biologice (IIBR) din zona Ness Ziona să se alăture luptei împotriva pandemiei coronavirusului la 1 februarie curent, fiind o acțiune secretă.

Într-o declarație, Netanyahu a spus că directorul IIBR, Shmuel Shapira, l-a informat despre „progrese semnificative” în proiectarea unui prototip de vaccin și că institutul „pregătește acum un model pentru începerea unui proces pe animale”.

O sursă familiarizată cu activitățile IIBR a declarat pentru Reuters că au fost deja în curs de desfășurare studii pe rozătoare. Sursa a refuzat să identifice tipul de rozătoare.

Se presupune că IBR a lucrat pe larg la proiecte de arme biologice și chimice. Israelul nu confirmă nici nu neagă acest lucru.

În rare comentarii publice, Eran Zahavy, ofițerul de inovație al IIBR, a declarat săptămâna trecută că institutul și-a mutat întreaga atenție către noul coronavirus, trei grupuri de cercetători încercând să dezvolte un vaccin împotriva bolii care provoacă COVID-19 și studiază potențialele tratamente.

„Încercăm tot posibilul să colaborăm și să avem alte idei ale altor oameni”, a spus el în cadrul conferinței online în limba engleză a săptămânii trecute, organizată de Jerusalem Venture Partners.

„Dar facilitatea laboratorului este foarte aglomerată și foarte ocupată și foarte periculoasă, deci trebuie să fie foarte lentă și foarte prudentă”.

La situația din 31 martie, Israelul a raportat 4.473 de cazuri de COVID-19 și 17 victime. După ce au restricționat circulația publică, Netanyahu cântărește blocarea unor părți ale țării.

Atât Netanyahu, cât și șeful militarului Israelului, locotenentul general Aviv Kohavi, au intrat în autoizolare după ce au fost expuși purtătorilor de coronavirus. Netanyahu a fost testat negativ luni, 30 martie. Rezultatele testelor pentru Kohavi sunt în așteptare, au spus militarii.

loading...

Comments are closed.