Alte știri

În SUA se înregistrează o explozie de cazuri COVID-19 și record de decese

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite ale Americii au înregistrat miercuri peste 3.000 de morți din cauza COVID-19 în 24 de ore şi mai mult de 220.000 de contaminări, nivel aproape record, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, transmite Telegraph.md, cu referire la G4Media.ro

Experții în domeniu avertizau despre pericol și se așteptau la această explozie după călătoriile a milioane de americani cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoștinței) în urmă cu două săptămâni, în pofida apelurilor de a rămâne acasă.

California, unde regiuni întregi au intrat din nou în carantină de la începutul săptămânii, a înregistrat peste 30.000 de cazuri de COVID-19 miercuri, un record pentru un stat într-o zi, potrivit Covid Tracking Project.

Numărul pacienților spitalizați în Statele Unite din cauza COVID-19 continuă şi el să bată noi recorduri: mai mult de 106.000 de persoane miercuri.

Statele Unite depășesc regulat pragul de 2.000 de decese zilnice deja de mai bine de două săptămâni, ca în primăvară, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară. Societatea americană este în așteptarea startului campaniei de vaccinare în masă și speră că aceasta va ameliora substanțial situația.

Ucraina va introduce restricţii severe în ianuarie în speranţa că va opri răspândirea COVID-19

 

 

loading...

Comments are closed.