Alte știri

În țara condusă de Maia Sandu, Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul fraudei bancare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În țara condusă de președintele Maia Sandu, Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară în care a fost condamnat ilegal la 18 ani de închisoare. Decizia a fost luată astăzi de către Judecătoria Buiucani, este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Veaceslav Platon consideră oarecum simbolic faptul că nevinovăția sa în faptele incriminate a fost demonstrată în instanță azi, 14 iunie, la exact doi ani de când Vlad Plahotniuc a părăsit țara. Asta chiar dacă spera să se întâmple cu mult mai devreme.

În luna mai 2020, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că „dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate”, iar „acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor”. „Prin urmare, cetățeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat și, respectiv, ilegal își ispășește pedeapsa”, se menționa în declarația procurorului general.

Astfel, Procuratura Generală a inițiat procedura de revizuire a dosarului lui Veceaslav Platon, iar în urma analizării minuțioase a tuturor probelor și audierii repetate a martorilor, la data de 28 mai curent procurorii au renunțat la toate acuzațiile în privința omului de afaceri.

Amintim că Stoianoglo a fost selectat pentru funcția de procuror general prin concursul organizat de Guvernul Maia Sandu și prezidat de către Olesea Stamate.

loading...

Comments are closed.