În timp ce mii de moldoveni au rămas fără acoperiș, Guvernul Sandu se întâlnește cu oficiali din UE a căror mandate au expirat

maia sandu la bruxelles, maia sandu si johannes hahn, sustinere ue moldova, guvernul sandu, ministri moldova, ploi moldova, grindina puternica

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, însoțită de un grup de deputați, a mers astăzi la Bruxelles, pentru a se întâlni cu oficiali… a căror mandate au expirat tot astăzi. Astfel, singurul efect al acestor întâlniri, au fost pozele care au fost, sau abia urmează să fie postate pe paginile de Facebook și sharuite de către susținătorii fanatici al blocului ACUM.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate nu a ezitat să dea de știre tuturor moldovenilor că este cel mai modest prim-ministru, care călătorește cu clasa econom spre Bruxelles, fapt tirajat de presa afiliată guvernării, care a uitat să amintească despre zborurile aceleiași Maia Sandu la Doha din banii lui Ilan Șor.

Din punct de vedere politic, motivul acestei vizite, este unul foarte clar. În lunile ce urmează, noua conducere a Uniunii Europene, va întreprinde vizite în destinații mult mai importante din punct de vedere strategic, iar prioritate vor avea liderii statelor membre, în special liderii celor 6 state fondatoarea a Uniunii Europene, datorită cărora și s-a ajuns ca anume în această componență să fie noua conducere a Parlamentului European.

Aceste vizite, a căror scop este PR-ul și a căror efect este unul nul, se întâmplă pe fundalul unei tragedii naționale. Sute de case au rămas descoperite, sute de hectare de culturi agricole au fost distruse de grindina puternică ce a căzut în ultimele zile. Guvernul este organul care ar trebui să meargă în primele momente la fața locului, pentru a evalua pagubele și de a oferi un suport, fie el și verbal cetățenilor păgubași. Nemaivorbind că era obligatoriu convocarea unei ședințe de urgență (cum era pe vremea lui Filip), pentru a oferi un prim ajutor oamenilor, care probabil vor fi nevoiți să își caute un loc unde să petreacă noaptea, pe la rude, prieteni, sau chiar în casele descoperite și umezite de ploile abundente.

Guvernul Sandu și-a arătat pentru prima dată atitudinea nepăsătoare față de nevoile cetățenilor, atunci când abia peste o săptămână de la prăbușirea blocului de locuit din orășelul Otaci, prim-ministrul și-a făcut prezența.

Scopul primordial al unui Executiv este grija față de propriul popor și nicidecum afișarea lângă oficialii străini, fie ei și foști.

Autor: Pavel Macovei

Total
0
Shares
Total
0
Share