În timp ce Moldova se află în criză, inflația a explodat, scumpirile sunt pe bandă rulantă, conducerea țării este în vacanță, spune deputatul Vadim Fotescu

În timp ce Republica Moldova se află în criză, inflația a explodat, scumpirile sunt pe bandă rulantă, președintele țării, Maia Sandu a intrat în vacanță, prim-ministrul Natalia Gavrilița a plecat din țară, iar majoritatea parlamentară a PAS include pe ordinea de zi proiecte cum ar fi acordarea apartamentelor de serviciu angajaților Guvernului. Asta deși, ordinea zi ar trebui să includă inițiative legislative menite să susțină economia și populația în aceste vremuri dificile. Declarațiile au fost făcute de deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, la începutul ședinței Parlamentului din 26 mai.

„În pofida prețurilor care cresc ca pe drojdii, în pofida solicitării Moldovagaz de a majora din nou tarifele pentru gazele naturale, în ciuda scumpirilor produselor de primă necesitate, a stării de urgență, conducerea țării își permite să intre în concediu, prim-ministrul își permite să plece din țară, ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului conține subiecte precum repartizarea apartamentelor de serviciu pentru angajații Guvernului. Din păcate, pe ordinea de zi nu sunt proiecte elaborate de opoziție, care are scopul de a reduce prețurile și a poverii de pe spatele cetățenilor. Din acest motiv, cer excluderea proiectului cu nr. 146 privind modificarea Codului Muncii, dar și a altor proiecte de acest gen”, a declarat Vadim Fotescu.

În final, propunerea deputatului Vadim Fotescu privind excluderea mai multor proiecte de pe ordinea de zi au fost susținute de doar 14 deputați ai Partidului „ȘOR” și ai PCRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share