Politică

În timp ce prețurile cresc, Maia Sandu se laudă că după 100 de zile avem apă și merinde

Pinterest LinkedIn Tumblr

Expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ionița, a publicat astăzi un studiu unde a prezentat date ce demonstrează creșterea alarmantă a prețurilor. Conform expertului, în 2020 mai mult de jumătate din bugetul unui pensionar va fi cheltuit doar pe produsele alimentare, iar în luna august 2019 prețurile au crescut în mediu cu 5,3% față de perioada similară a anului trecut.

În același timp, la prezentarea raportului de activitate de 100 de zile, Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că a reușit să iasă din furtună și că Guvernul are apă și merinde.

„Am reușit să ieșim din furtună. Avem apă și merinde cât să supraviețuim în ape calme, să navigăm cât putem de repede nu cât ne-am dorit noi ca să ajungem la un port”, a menţionat Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, principala realizare a actualului Guvern este faptul că oamenilor le-a fost redată libertatea, iar statul a încetat să fie „un instrument de constrângere a celor care critică guvernarea”. Guvernul ţării, potrivit prim-ministrei, a devenit o instituţie transparentă şi deschisă pentru cetăţeni.

„În aceste trei luni am descoperit mai multe scheme de corupţie la întreprinderile de stat şi la întreprinderile publice, scheme ale PDM-ului la Aeroprt, Arena Chişinău, Moldtelecom. Unele au fost transmise în instanţele de judecată, altele – la Procuratură. Am oprit achiziţiile dubioase, am dat afară funcţionari implicaţi în corupţie, procesul de curăţare va continua”, a menţionat Maia Sandu.

 

loading...

Comments are closed.