Alte știri

În ultima săptămână, 13 persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolație

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În ultima săptămână, 13 persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolații, inclusiv două persoane și-au pierdut cunoștința în stradă. După acordarea primul ajutor, șase pacienți au fost duși la spital.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, pe parcursul ultimelor zile, medicii de pe ambulanțe au acordat primul ajutor medical la 5971 de persoane, dintre care 2491 de pacienți, inclusiv 624 de copii, au fost transportați la spital.

Pe parcursul zilelor de odihnă au fost înregistrate 910 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 107 accidente vasculare cerebrale. Urgențele cardiovasculare au fost și ele în număr mare și au constituit 892 de cazuri, inclusiv 16 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 843 de solicitări de urgențe respiratorii, 420 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.

Serviciul Hidrometeorologic de stat anunță și pentru următoarele zile temperaturi caniculare. În context, medicii atenționează, în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienții cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

loading...

Comments are closed.