Actualitate

În ultima săptămână, ANTA a aplicat amenzi de cca 160 mii de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 02 – 09 august 2021, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției în comun cu reprezentanții mass-media, au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, informarea conducătorilor auto despre obligațiunile ce urmează a fi respectate în cadrul desfășurării operațiunilor de transport rutier.

Dar și despre interzicerea, provizorie de circulație a mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 tone pe drumurile naționale în zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C, între orele 10:00 și 20:00.

Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control organizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, precum și în zona punctelor de traversare a frontierei de stat Leușeni, Sculeni, Tudora, Costești, Criva, Otaci, Cahul și Giurgiulești, pentru nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite, au fost aplicate sancțiuni contravenționale prin întocmirea a 57 procese-verbale cu privire la contravenție (aplicate amenzi contravenționale în mărime de 3 192 u.c., ceea ce constituie 159 600 lei), în baza art. 197, 200, 204, 207 și 224 ale Codului Contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

Menționăm, că pentru 23 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

loading...

Comments are closed.