Social

În ultimele 24 de ore, 1944 de moldoveni au revenit acasă: Pe unde au intrat în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 777 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 944 traversări persoane, dintre care 1 171 treceri la frontiera moldo-română, 474 treceri la frontiera cu Ucraina și 299 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 777 persoane și completate 1 944 de fișe epidemiologice individuale.

La fel, au fost completate și semnate 715 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. https://bit.ly/2UHmgSN

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 62 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Praga, fiind înregistrați 299 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Totodată, a fost autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești – Galați și Giurgiulești – Reni, a 27 de cetățeni străini.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 135 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Conform Dispoziției nr.10 din 31 martie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.

loading...

Comments are closed.