Social

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a stinge 67 focare de incendii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit pentru a stinge 67 focare de ardere.

În localitatea Copcea, raionul Taraclia, salvatorii au fost solicitați pentru a stinge peste 15 ha de vegetație în apropierea căii ferate. Angajații IGSU au reușit lichidarea incendiului fără a permite răspândirea acestuia.

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Onițcani, raionul Criuleni. Aici salvatorii au stins o suprafață extinsă de vegetație arsă care risca  să obțină răspândire spre pădure.

În satul Coșcodeni, raionul Sângerei, pompierii au intervenit de urgență după ce într-o gospodărie  a ars nutreț pentru animale, iar focul risca să cuprindă mai multe construcții.

În localitatea Avdarma, raionul Comrat, salvatorii au lichidat un incendiu care a pornit de la arderea fânului uscat depozitat într-o gospodărie. Datorită intervenției operative a salvatorilor, casa a fost salvată.

În contextul temperaturilor ridicate IGSU atenționează populația despre pericolul incendiilor și îndemnă oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor de aprindere. Mai mult, gospodarii sunt rugați să păstreze nutrețul pentru animale în locuri special amenajate și să nu folosească focul în preajma acestora.

Citește și: FOTO // Incendiu de vegetație la Ungheni. Au ars circa 70 de hectare

loading...

Comments are closed.