Social

În ultimele 48 de ore circa 7000 de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 48 de ore la corturi anticaniculă instalate de salvatori s-au adresat circa 7000 mii de oameni. Pentru ca perosane să beneficieze de asistență IGSU, a suplinit numărul punctelor de reabilitare.

Potrivit sursei în țară funcționează 12 corturi care oferă oamenilor posibilitatea de a se proteja de canicula. În ultimele 24 de ore la punctele de reabilitare s-au adresat 3941 de persoane. Numărul oamenilor care se adresează la punctele de reabilitare crește odată cu necesitatea instalării acestora în mai multe regiuni din țară. Corturile funcționează zilnic de la orele 11:00 – 18:00 în urmărtoarele localități: mun.Chișinău, Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni inclusiv orașele Cimișlia și Căușeni.

Amintim că punctele de reabilitare au fost reinstalate de IGSU la data de 14 august în urma avertizării meteorologice cod galben de caniculă, emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Acestea vor activa în zile cu temperaturi care vor depăși +32 grade celsius. Corturile au drept scop prevenirea și eliminărea riscurilor ce pot apărea în urma efectelor caniculei.

Salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă afară în orele amiezi, iar în caz de necessitate să se adreseze angajaților IGSU dislocați la corturi.

loading...

Comments are closed.