Social

În ultimele zile, medicii de pe ambulanță au intervenit la peste 16 mii de solicitări

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În perioada perioada 22-28 februarie curent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 16353 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6333 de pacienți, dintre care 803 copii.

Potrivit datelor Centrului, echipele de asistență medicală urgentă au remarcat o creștere semnificativă a solicitărilor cauzate de urgențele respiratorii, fiind deservite 5417 solicitări, inclusiv 1805 (IRVA), urmate de urgențele cardiovasculare – 2883 de solicitări, inclusiv 47 de pacienți cu Sindrom coronarian acut, și urgențele neurologice – 1743 de solicitări, inclusiv 194 de accidente vasculare cerebrale.

Săptămâna trecută la Serviciul de Urgență au parvenit 989 de apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele țării au fost înregistrate 32 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 42 de persoane. Ulterior, 37 de pacienți au fost transportați la spital.

Totodată, medicii de la urgență au asistat o naștere la Ștefan-Vodă. Ambulanța a fost solicitată pentru o gravidă de 35 de ani cu sarcină gemelară, care prezenta semnele caracteristice debutului nașterii. Echipa de asistență medicală urgentă a ajuns la fața locului în aproximativ 15 minute și a reușit asistarea nașterii la domiciliu, care a decurs fără complicații. Lăuza și nou-născuții au fost transportați la maternitatea Spitalului Raional Ștefan-Vodă.

loading...

Comments are closed.