Alte știri

În ultimele zile, medicii de pe ambulanță au intervenit la peste 7000 de solicitări

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 72 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 7367 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2747 de pacienți, dintre care 298 de copii, comunică Moldpres.

Potrivit datelor Centrului, echipele de asistență medicală urgentă au remarcat o creștere semnificativă a solicitărilor cauzate de urgențele respiratorii, fiind deservite 2632 de solicitări, inclusiv 822 (IRVA), urmate de urgențele cardiovasculare – 1207 solicitări, inclusiv 15 pacienți cu Sindrom coronarian acut, și urgențele neurologice – 781 de solicitări, inclusiv 88 de accidente vasculare cerebrale.

Pe parcursul ultimelor zile, la urgență au parvenit 372 de apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele țării au fost înregistrate 11 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 13 persoane. Ulterior, echipele de asistență medicală urgentă au transportat opt pacienți la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești pentru îngrijiri medicale suplimentare.

loading...

Comments are closed.