Social

În următoarele 5 zile, barierele și obstacolele instalate ilegal în spațiile publice din capitală vor fi înlăturate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preturile de sector au identificat adresele terenurilor-proprietate municipală, unde urmează să fie înlăturate obstacolele instalate ilegal de agenți economici și persoane fizice, pe spații publice sau drumuri, pe care le folosesc în interes îngust.

Despre acest lucru a anunțat primăria municipiului Chișinău, care a specificat că lucrările de demontare a barierelor, limitatoarelor de acces, gardurilor sau construcțiilor neautorizate și vor fi executate în termen de 5 zile lucrătoare, prin intermediul întreprinderilor municipale gestionate.

Astfel, autoritățile locale urmează să elibereze de obstacole amplasate ilegal 15 terenuri sau spații de pe teritoriul urbei.

Conform prevederilor deciziei CMC nr. 13/13 din 04 august 2020 „Cu privire la demontarea barierelor și a limitatoarelor de acces de pe străzile municipiului Chișinău”, obstacolele urmează să fie înlăturate până la finele lunii septembrie, iar pretorii de sector vor prezenta rapoarte în acest sens în cadrul ședinței Consiliului municipal.

Persoanele care vor monta repetat bariere și/sau limitatoare de acces vor fi sancționate în conformitate cu legislația în vigoare și impuse să le demonteze pe cont propriu.

Măsura întreprinsă de autoritățile municipale are ca scop asigurarea accesului serviciilor speciale și de intervenție, către instituțiile publice, blocurile de locuințe și către sectorul particular.

Citește și: Barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal pe străzile și pe terenurile publice din capitală urmează a fi evacuate până la finele lunii septembrie

loading...

Comments are closed.